Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Platformbijeenkomst Beek- en Rivierherstel: Dood hout in beken en rivieren

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Aanvang cursus
18-04-2013 tot --

Op donderdag 18 april brengt het Platform Beek- en Rivierherstel dood hout tot leven tijdens een bijeenkomst over dood hout in beken en rivieren. Wat zijn de ecologische gevolgen van dood hout? Kunnen we ook dood hout in rivieren inbrengen zonder dat de scheepvaart hier last van heeft? En wat zijn de gevolgen van de introductie van de bever in Nederland op dood hout?

Tijdens deze bijeenkomst willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen rond het inbrengen van dood hout in beken en rivieren als middel voor ecologisch herstel. Tijdens de dag benaderen we het onderwerp bewust vanuit meerdere disciplines; niet alleen vanuit de ecologie, maar ook vanuit hydrologie, onderhoud, scheepvaart, etc.

De meningen over de inzet van dood hout verschillen sterk. Daarom willen we tijdens deze dag tevens inventariseren waar de knelpunten zitten en bespreken in hoeverre deze terecht zijn. Hierbij willen we de resultaten presenteren op basis van zo hard mogelijke gegevens van projecten waar dood hout nu al is ingezet.

We willen van de bijeenkomsten van het Platform Beek- en Rivierherstel levendige bijeenkomsten maken waarin veel ruimte is voor uitwisseling van kennis en ervaring. Daarom sluiten we deze dag af met een rondje projecten. U krijgt de gelegenheid om te vertellen over de projecten op het gebied van beek- en rivierherstel waar u momenteel mee bezig bent.

Doelgroep

Voor deze bijeenkomst nodigen wij projectleiders, ecologen, hydrologen en andere geïnteresseerden uit van waterschappen, Rijkswaterstaat, adviesbureaus en terreineigenaren. Tijdens deze bijeenkomst willen we de kennis die aanwezig is delen, zodat iedereen deze mee kan nemen naar zijn / haar eigen organisatie.

Klik HIER voor een sfeerimpressie van deze dag.