Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Fish Passage 2015. Internationale conferentie over vismigratie

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Aanvang cursus
22-06-2015 tot 24-06-2015

Van 22 tot 24 Juni 2015 is Nederland gastheer van een unieke, internationale conferentie over vismigratie. Sprekers uit onder andere Australië, Zuid Amerika, Europa, Azie en Noord Amerika laten u kennismaken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van vismigratie en spreken over het belang van vrije migratieroutes. Van over de hele wereld gaan vismigratiedeskundigen, technici en projectleiders kennis delen en workshops en excursies bijwonen. Bedrijven laten u op een speciale vismigratiebeurs kennismaken met de nieuwste producten. Er wordt een speciale ‘Talent Room’ voor studenten ingericht. Studenten kunnen hier kennismaken met experts. De conferentie, die mede wordt ondersteund door STOWA, wordt geopend door Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De conferentie is met name bedoeld voor vismigratie- en visdeskundigen, water- en natuurbeheerders, projectleiders/civiel technici, studenten en visserij deskundigen.

Een greep uit de thema’s van de conferentie:

  • werking van vispassages bij waterkrachtcentrales, sluizen en gemalen
  • toepassing van diverse onderzoekstechnieken, waaronder telemetrie, voor de werking van vispassages
  • ontwerp en beheer en onderhoud van vispassages
  • het verwijderen van grote dammen in Noord-Amerika
  • Europese Kaderrichtlijn Water, Aalbeheerplannen, stroomgebiedsplannen voor vismigratie en andere beleidsinstrumenten

Cursussen
Speciaal voor deze conferentie worden vier cursussen ontwikkeld door internationale deskundigen. Het gaat om technische en natuurlijke vispassages ontwerpen, vispassages evalueren, technieken voor  de bescherming stroomafwaarts migrerende vissen en het verwijderen van dammen. Klik HIER voor meer informatie.

Presenteer je ervaringen
Deskundigen zijn van harte welkom om hun kennis en ervaringen te delen via een presentatie. U kunt daarvoor tot 2 febrauar een abstract indienen. Klik HIER.

Meer informatie en aanmelding
Klik HIER voor meer informatie en aanmelding.

Deze conferentie wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland, World Fish Migration Foundation, Universiteit van Karlstad (Zweden), Waddenfonds Project Ruim Baan voor Vissen en het Van Hall Instituut. Deze organisaties werken samen met twee Amerikaanse Universiteiten en de Bio-engineering sectie van de American Fisheries Society. De conferentie wordt financieel ondersteund door diverse provincies, twee ministeries, waterbeheerders en bedrijven.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. U kunt zich op rechtsboven op onze homepage rechtstreeks aanmelden.