Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Bijeenkomst CoP Hermeandering: 'Een slinger aan de Boven Slinge: leren van uitvoering en monitoring’

Terug
Locatie
Contactpersoon
Michelle Talsma
Doelgroep
Aanvang cursus
24-05-2016 tot --

Waterschap Rijn en IJssel heeft afgelopen jaar een deel van de Boven Slinge heringericht. De herinrichting is mede gebaseerd op de kennis en ervaringen die zijn opgedaan over geomorfologisch beekherstel. Grote vraag is of de herinrichting zoals verwacht leidt tot het herstel van natuurlijke morfologische processen, een belangrijke randvoorwaarde voor het herstel van de beekecologie. En hoe monitor je de morfologische ontwikkelingen van de beek?

Op dinsdag 24 Mei nodigt het CoP Hermeandering van STOWA je van harte welkom om hierover van gedachten te wisselen, tijdens de bijeenkomt 'Een slinger aan de Boven Slinge: leren van uitvoering en monitoring. Het programma bestaat o.a. uit een veldbezoek naar de Boven Slinge. Deze dag komt tot stand mede op initiatief van, en dankzij de inzet van waterschap Rijn en IJssel. Aanvang 9.30 uur.

Achtergrond
De laatste jaren zijn tal van beekherstel projecten uitgevoerd mede geënt op hypotheses over en kennis van morfologische factoren. Vorig jaar zijn ook het Handboek geomorfologisch beekherstel en de Handleiding monitoring beekherstel verschenen, twee publicaties waarin ook effectmonitoring aan de orde komt. Via effectmonitoring kunnen de uitgangspunten en concepten voor inrichting en beheer worden getoetst. Doel van deze dag is om daarop gerichte actuele inzichten en ervaringen in de praktijk uit te wisselen en eventueel vervolgafspraken te maken.

Veldbezoek
Het programma bestaat zoals gezegd o.a. uit een veldbezoek naar een beekherstelproject langs dede Boven Slinge. Bij regenval kunnen de paden drassig zijn. Zorg dus zelf voor goed schoeisel en regenkleding! De dag is inclusief lunch, met een afsluitende borrel.

Locatie en bereikbaarheid
De locatie van de bijeenkomst is Hotel ‘De Lindeboom’, Kottenseweg 152 in Winterswijk-Brinkheurne, 0543 563 295. De capaciteit van de locatie is beperkt. Wel is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid aanwezig. Carpoolen is uiteraard aan te bevelen.

Meer informatie en aanmelding
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met Wim Zeeman 06 23102252 en John Lenssen 06 53 859 611. Heb je praktische wensen (bijvoorbeeld dieet), neem dan contact op met Petra Angelone van STOWA via stowa@stowa.nl

 

DE BIJEENKOMST IS VOLGEBOEKT, AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.

Wil je op de reservelijst stuur dan een bericht aan stowa@stowa.nl mocht er een afmelding zijn krijg je bericht.