Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Bijeenkomst CoP Beheer en Onderhoud 'Aanbesteden maaibeheer: lust of last?' VOLGEBOEKT

Terug
Locatie
Contactpersoon
Michelle Talsma
Doelgroep
Aanvang cursus
31-05-2016 tot --

Maaien is een belangrijk onderdeel van het reguliere beheer & onderhoud van waterlopen. De wijze waarop het maaibeheer wordt uitgevoerd, heeft veel invloed op de functies van het watersysteem - de doorvoer, de waterkwaliteit en de ecologie – en op de onderhoudskosten. Om goede keuzes te maken in de wijze waarop maaiwerkzaamheden worden uitgevoerd, speelt de wijze van aanbesteden een grote rol.

Er is een grote diversiteit aan manieren om de uitvoering van het maaiwerk van waterlopen te organiseren. Het maaibeheer kan bijvoorbeeld zelf worden uitgevoerd of worden uitbesteed. Maar hoeveel vrijheid geef je de loonwerker en hoe controleer je het uitgevoerde werk? Daarbij kunnen we van elkaar leren. Het onderwerp aanbestedingen is meerdere malen ter sprake gekomen in de vorige twee bijeenkomsten van de CoP Beheer en Onderhoud over maaibeheer en baggeren. Daarom organiseert de CoP Beheer en Onderhoud de bijeenkomst ‘Aanbesteden maaiwerk: lust of last?’ in de ochtend van dinsdag 31 mei a.s. in Café Waalzicht Nijmegen.

In deze derde bijeenkomst willen we kennis en ervaringen over het aanbesteden van maaibeheer uitwisselen tussen de disciplines beheer en onderhoud, hydrologie en ecologie en leren van de ervaringen van andere waterschappen, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Enkele waterschappers en een aannemer vertellen in de ochtend over hun ervaringen m.b.t. het aanbesteden van maaibeheer. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen het werk zelf doen en uitbesteden en hoe maak je nou die koppeling tussen kraan en kantoor? Wat is het effect als men werkt met bonusregelingen en wat zijn de ervaringen van een gezamenlijke aanbesteding?

Na de bijeenkomst vindt een optionele excursie plaats naar het project ‘Ruimte voor de Waal’ bij de nevengeul nabij Lent. Een medewerker van Rijkswaterstaat zal ons rondleiden op het eiland. Tijdens de excursie is er een eenvoudige lunch.

Doelgroep
De bijeenkomst is bedoeld voor onderhoudsmedewerkers, hydrologen en ecologen van waterschappen en adviesbureaus. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden kan tot en met 25 mei. Let op: er is een maximumcapaciteit van 60 personen, dus vergeet u niet tijdig aan te melden. Hebt u vragen, neem dan contact op met Iris van Erp, 06-48544067. Bent u van plan om deel te nemen aan de excursie? Geef dit aan op het inschrijfformulier. De excursie duurt ongeveer een uur.

DE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT. AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK. Je kunt op de reservelijst komen door een mail aan stowa@stowa.nl te sturen. 
 

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u direct aan voor onze digitale nieuwsbrief rechtsboven op onze homepage.